Børnehaven Landsbyen

I Landsbyen har vi fokus på at skabe rammer for alle børns læring – ikke at alle skal lære det samme, men at alle børn har ret til læring – små skridt frem ad. Det er også vigtigt for os, at vi kan rumme forskelligheder – og behandler børnene forskelligt ud fra deres individuelle behov/udviklingsniveau.

I Landsbyen er der plads til at eksperimentere – skabe rammer for leg – læring – undren og oplevelse.

Vi vil gerne, at barnet indgår i betydningsfulde relationer, hvor der kan udvikles empati, tolerance og respekt og lære at være en del af et fællesskab.

Børn lærer gennem leg. De lærer at bruge sig selv på alle måder - at bruge sin krop, at "spejle" sig i sine legekammerater. Det går op for barnet, hvordan omverdenen opfatter det. Barnet udvikler sig socialt, sprogligt, mentalt og motorisk. Gennem legen bearbejder barnet sine oplevelser og begivenhederne omkring sig. Derfor prioriterer vi leg meget højt i hverdagen – både lege, der er igangsat af en voksen, men også børnenes egen leg, hvor de for alvor kan få lov at bruge deres fantasi.

Vi prioriterer udeliv højt og bruger legepladsen så meget som muligt. Vi er ude hver dag året rundt.

Vi planlægger aktiviteter for en måned af gangen og arbejder ofte i temaer. Det betyder, at vi ofte har de samme aktiviteter på flere gange over en periode. Nogle aktiviteter er for hele børnegruppen på en gang, andre er for en del af gruppen ad gangen.

Vores legeplads er meget stor og ligger i landlige omgivelser. Der er blandt andet mulighed for at køre på cykel eller mooncar, spille bold m.m. Kun fantasien sætter grænser. Vi ser legepladsen som et sted, hvor børn og voksne kan lave noget sammen. D.v.s. den voksne har en aktiv rolle og er ikke bare observerende og iagttagende.

Som en ekstern del af legepladsen har vi en lille urtehave med bed. Vi går derover og passer den, og deler glæden når vi skal høste de første gulerødder og vi nyde de første jordbær.

Vi bestræber os på, i et tæt samarbejde med forældrene, at give børnene de bedst mulige betingelser i deres udvikling, således at det enkelte barn oplever et godt barneliv med livsglæde og kvalitet i et miljø, hvor det kan trives og udvikles gennem nære personlige relationer. Vi tilbyder en samtale, når barnet starter, når barnet er 4 år samt når barnet skal i skole. Der vil altid være mulighed for samtaler ud over det, hvis det ønskes.
 
Når I afleverer eller henter jeres barn i børnehaven, skal der være mulighed for at udveksle små informationer, som kan have betydning for, hvordan barnet har det, eller bare hvordan det går, og hvad der er sket netop i dag. Vi baserer kontakten på gensidig åbenhed og ærlighed, d.v.s. hvis der er problemer, så snak om dem, inden de bliver for store.
 
På tavlerne ved indgangen til stuerne kan I læse hvem, der har været på tur og, hvor de har været henne m.m. Husk at holde jer orienteret her og ikke mindst på AULA som fremover er vores informationsredskab.
Vi har et aktivt forældreråd i børnehaven som vi samarbejder med omkring forskellige begivenheder f.eks. arbejdslørdag og sommerfest.

I Landsbyen har vi flere forskellige traditioner, hvor vi sammen med børnene fejre begivenheder eller gør klar til at vise noget for forældre og søskende.

I Landsbyen har vi følgende traditioner:

 • Sidste fredag er legetøjsdag
 • Fredagsrock
 • Fredag i uge 41 har vi motionsløb
 • I Landsbyen fejrer vi alle børnenes fødselsdage – enten på dagen eller en af dagene tæt på
 • Fastelavnsfest
 • Forældre-arbejdsfredag
 • Børnehavens fødselsdag d. 1/6
 • Sommerfest i Landsbyen
 • Bedsteforældredag
 • Julehygge
 • Luciaoptog og forældrehygge

Mail: libs@norddjurs.dk

Åbningstider : mandag–torsdag kl. 6.30-16.45. Fredag til kl. 16.

Her kan du læse Landsbyens styrkede læreplan, der giver et indblik i, hvordan vi arbejder med de forskellige temaer i vores institution.

Landsbyens styrkede læreplan

Her kan du læse den seneste tilsynsrapport for Landsbyen:

Tilsynsrapport Landsbyen.pdf

Børnehaven Landsbyens telefonnumre

Hovednummer 8959 1220
Larvestuen 5134 0549
Uglestuen 5134 0598
Sommerfuglestuen 5134 1366

Kontakt lederen af Børnehaven Landsbyen

Linda Bruun Skuldbøl
 • Landsbyen

  Vester Hesseldal 21, 8500  Grenaa